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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  19/09/1994
Data da última atualização:  19/09/1994
Autoria:  DUNCAN, W. G.; McCLOUD, D. E.; McGRAY, R. L.; BOOTE, K. J.
Afiliação:  Dep. of Agronomy, IFAS, Univ. of Florida, Gainesville.
Título:  Physiological aspects of peanut yield improvement.
Ano de publicação:  1978
Fonte/Imprenta:  Crop Science, v.18, n.6, p.1015-1020, 1978.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Development of new peanut (Arachis hypogaea L.) cultivars over the past 40 years has more than doubled yield potential. The purpose of this paper is to identify and evaluate the physiological changes made in the course of this varietal improvement that are responsible for the great increase in yield potential. Weekly harvests of large samples of four Florida cultivars, a Spanish peanut type, and one soybean (Glycine max (L.) Merr.) cultivar gave the information needed to show the progressive changes in dry weights of all plant parts throughoyt the growing season. Other weekly samplings and observations gave numbers of pegs, flowers, and fruits as well as fruit weights, root length, shoot length, and leaf areas. Quantitative estimates of the physiological factors responsible for the dry weight differences were made by computer simulation using the PENUTZ model. Differences in three physiological processes explain most of the yield variation among the five peanut cultivars; the partitioning of assimilate between vegetative and reproductive parts, the length of the filling period, and the rate of fruit establishment. Of these, the partitioning of assimilate had the greatest effect on fruit yield. Estimates of partitioning to fruit ranged from 41% in the first cultivar released to 98% in the most recently released cultivar. Crop growth rates did not differ significantly amont peanut cultivars by all were much higher than the crop growth rate of soybeans.
Palavras-Chave:  Groundnut; Improvement; Peanut.
Thesagro:  Amendoim; Arachis Hypogaea; Fisiologia.
Thesaurus Nal:  physiology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC1772 - 1ADCAP - --20000
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  25/11/2021
Data da última atualização:  25/02/2022
Autoria:  CARVALHO, P. E. R.
Afiliação:  PAULO ERNANI RAMALHO CARVALHO, CNPF.
Título:  Macaubeira: Acrocomia aculeata.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CARVALHO, P. E. R. Espécies arbóreas brasileiras. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Colombo: Embrapa Florestas, 2008.
Volume:  v. 3
Páginas:  p. 351-358
Série:  (Coleção espécies arbóreas brasileiras, v. 3).
Idioma:  Português
Conteúdo:  NOMES VULGARES POR UNIDADES DA FEDERAÇÃO: no Distrito Federal, bocaiúva, coco-babão e macaúba; em Mato Grosso, bocaiúva e bocaiuveira; em Mato Grosso do Sul, bocaiúva e macaúva; em Minas Gerais, bocaiúva, coco-baboso, coco-macaúba, coqueiro-de-espinho, macaúba, maracujá e mucajuba; no Paraná, macaúba; em Pernambuco, macaibeira; e no Estado de São Paulo, bacaiúva, bocaiúva, coco-de-catarro, macaúba, macaúva e palmeira-macaúva. NOTA: nos seguintes nomes vulgares, não foi encontrada a devida correspondência com as Unidades da Federação: bacaúva. NOMES VULGARES NO EXTERIOR: na Argentina, mbocayá, coco e cocotero; na Bolívia, totaí; no Haiti, koko ginen; e no Paraguai, mbokaya.
Palavras-Chave:  Descrição; Macaubeira; Ocorrência; Uso.
Thesagro:  Acrocomia Aculeata; Crescimento; Espécie Nativa; Madeira; Nomenclatura; Taxonomia.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/231961/1/Especies-Arboreas-Brasileiras-vol-3-Macaubeira.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF44158 - 1UMTPL - PP634.970981C331e
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